Team Rynkeby

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Vi er stolt over å være sponsor av Team Rynkeby og deres fantastiske arbeid for barnkreftsaken. Vi ble først kjent med Team Rynkeby da to av våre flotte kollegaer syklet til Paris, og da bestemte oss for å støtte det gode arbeidet deres.

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten
Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter ga også sin støtte. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby-lag så flinke til å skaffe sponsorer at overskuddet viste seg å bli på hele 42 000 NOK da laget var tilbake i Danmark en drøy uke senere.

1700 syklister i seks land

I dag består Team Rynkeby av 1700 mosjonssyklister og 450 hjelpere fordelt på 44 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene og Island.

Deltakerne velges ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkebys nettsted.

LES MER: Slik kommer du med på Team Rynkeby.

Pengene går i sin helhet til kreftsyke barn

Gjennom nesten et helt år må deltakerne ikke bare kunne bli i stand til å sykle de drøye 1200 kilometerne til Paris – de forplikter seg også til å gjøre en innsats for å skaffe penger til kreftsyke barn og deres familier.

Rynkeby Foods A/S dekker alle de sentrale kostnadene i forbindelse med prosjektet. Dermed kan pengene som Team Rynkeby samler inn i hvert land, i sin helhet gå til barnekreftorganisasjonen i det aktuelle landet. I Norge går de innsamlede midlene til Barnekreftforeningen.

LES MER: Derfor samler Team Rynkeby inn penger til kreftsyke barn.

I 2016 donerte Team Rynkeby 76,9 millioner NOK til kampen mot barnekreft. Av dette gikk 5,7 millioner til Barnekreftforeningen.